19 februari 2013

Sportlov, dag 2, del II

Gårdagens bakning...
Delikatessknäcke - glutenfritt

Ca 16st
2dl majsmjöl
1dl solrosfrön
1dl sesamfrön
1/2dl linfrön
1tsk salt
1/2dl rapsolja
2 1/2 dl vatten, kokande


1. Sätt ugnen på 150 grader. Blanda alla torra ingredienser och tillsätt oljan och det kokande vattnet.
Önskar du ett kryddigt knäcke kan du blanda ned någon krydda (jag tog rosmarin o chiliflingor) i de torra ingredienserna.
2. Rör snabbt ihop till en grötig deg (tyckte den blev mer som en smet) och lägg på bakplåtsklädd plåt.
Lägg sedan ett bakplåtspapper ovanpå degen och tryck ut den så tunt du kan. Dra av pappret och gör rutor med en slickepott.
Grädda 50-60 minuter tills rutorna torkat ordentligt.

2 kommentarer:

  1. Ser gott ut. Det receptet ska jag tipsa D om.

    SvaraRadera
  2. De är goda och speciellt med min favoritfrukostost - Jarlsberg - Om D bakar, berätta gärna vad ni tycker :-)

    SvaraRadera