17 juli 2012

sedan sist...

Det har hänt en del sedan sist...
Fredagen den trettonde for jag upp till Stockholm där Johanna och jag hämtade Lina för en utflykt på Linas 30-årsdag.


Vi åt trerätterslunch på Riche som var supergod och mättande och eftersom vi alla inte är några dessertmänniskor var vi nöjda med förrätt och varmrätt.

Rödbetscreme med chèvre och valnötter

Röding med färskpotatis, primörer och romsås

Rosévin - Bodegas Protos

Daniel, Jessika och Eva fixade med en supergod buffé i Linas lägenhet och tog emot gäster. Vi blev ca 30 pers. Lina trodde då vi kom hem till henne att vi skulle fixa iordning oss för finmiddag inne i stan men det blev en överraskningsfest istället med vänner som hon inte förväntat sig alls.

Dagen efter for jag hem med ett stopp i Strängnäs för ostinköp samt ett dessertvin till dem. Pizzabeställning på La Luna och bibviner - rött, vitt och rosé fick bli temat för Vintanternas vinkväll. "Vilket vin passar bäst till pizza - rött, vitt eller rosé?" Efter pizzan blev det ost och dessertvin och de andra vinerna förstås :-)

Söndagen blev städdag och mera fönsterfix. Jag håller på för fullt att slipa, kitta och måla fönsterbågar. Ibland sitter det gamla kittet som berg men med lite envishet... Hittils är tre fönster helt klara och två på gång. De två som är på gång tillhör lilla sovrummet och med byggplats på dem låter det som att sova i tält därför sov jag uppe på vinden i natt och det fungerade helt ok. Satte igång tv'n däruppe och det var första gången i sommar jag tittade på den. Ja, tittade och tittade, flippade runt lite på de kanaler som finns och kollade mest att den fungerade.

Igår var Johanna, Daniel, Lina och Ylva här och lånade min bil ner till Ullared så jag har fått låna Ylvas fina blå. Åkte till Färghuset och köpte mer fönsterfärg samt vit tak&snickerifärg. Det gick på 1156 kronor.

Idag vaknade jag tidigt och gick en morgonpromenad - tre broar - sedan blev det dusch i anläggningen, inget vidare dopp-från-bryggan-väder trots att solen skiner. Det var bara 15 grader i luften.
Nu blir det mera fönstermålning...


5 kommentarer:

 1. Vilken härlig måltid. Jag älskar röding, min absoluta favoritfisk.
  Slipa, kitta och måla fönster är en på alla sätt krävande syssla. En njutning när arbetet är klart dock.

  SvaraRadera
 2. "Ser" att du fixar inomhus när inte vädret tillåter att lata sej utomhus. =)

  SvaraRadera
 3. Steve: ganska skoj att skrapa och knacka loss gammal kitt men visst tittar jag stolt på de alldeles klara nymålade fönsterbågarna :-)

  Marina: Ja du, tur man kan blogga mellan skurarna :-)

  SvaraRadera
 4. Hon heter inte Eva mamma, hon heter Maria =)

  SvaraRadera
 5. Sorry, fel av mej :-P De som fixade med maten hemma hos Lina var Daniel, Jessica o Maria :)

  SvaraRadera