28 juni 2011

Bakning

Det bidde lite bakning
i värmen
Jordgubbskaka
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl mjöl
  • 1-2 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
Vispa socker och ägg poröst.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker väl och rör ned.
Täck botten av en form med avtagbara kanter med jordgubbar (annan frukt eller bär fukar också).
Häll över smeten.
Hyvla över extrasaltat smör och strö över pärlsocker (hade inget pärlsocker, tog rörsocker istället).
Grädda i 175 graders ugn i 35 minuter,
Servera med glass eller vaniljsås.

2 kommentarer:

  1. Mmm...den blir ganska god och med rörsocker uppepå mer "knäckig" än pärlsocker och framförallt så himla enkel och man kan ta vad man vill i frukt/bärväg och lägga i botten :-)

    SvaraRadera