Idag fick jag riktig lust igen att laga gott att äta. Det har varit lite si och så sista tiden...har inte haft ork eller lust men nu så har det återvänt - både lusten och orken :-)
Idag blev det bankad kyckling (s.k. filéer) som jag fyllde med parmesan och hälften med rosépeppar och den andra hälften med grönpeppar. Sedan lindade jag bacon runt de små knytena och stekte dem i stekpanna så att baconet smälte ihop och fick färg. Lade dem sedan i en ugnseldfast form, vispade ur pannan och redde av med mjölk, japansk soya, lite mjöl - smaksatte med grönpeppar, rosépeppar, salt, några droppar vit tryffel samt balsamicocrème. Hällde över såsen i gratängformen och rev rikligt med parmesan över och in i ugnen så att kycklingen skulle bli genomstekt. Serverade med pressad potatis och ett vin som jag köpte på "dunk" i fredags,
Candidato Barrica 3, Oak aged 3, Barrique 3 endast 149:- , ett spanskt vin med druvan Tempranillo. Smakade gott till middagen och smakar även att dricka som sällskapsvin.
Jag har också haft dåligt med ork den senaste tiden men den börjar komma tillbaka...kan det vara vårsolen kanske?
SvaraRaderaMaten låter jättegott!
...kan vara det Sussi eller att den inte kommer ordentligt...
SvaraRadera