31 juli 2012

Söndag-Idag

Observera den nymålade grå panelen i bakgrunden :-)
Söndagen blev lugn och lite arbete gjort - sista strykningen av verandapanelen samt fönsterisättning i köket med hjälp av grannen.

Måndagen blev en vilodag i solstolen med bok och lyssnande på Sommarprataren Sara Bergmark Elfsberg, en av författarna till Cirkeln. Riktigt bra prat och musik. En härlig varm, solig dag och tur att vinden fläktade skönt i värmen så att jag orkade ligga i solen.
På eftermiddagen var handlade jag nytt fläktfilter till köksfläkten samt några nya, vita caféstänger till de nymålade fönstren. Hittade även ett par fina panelgardiner som går i grått. Verkar som jag har en grå period just nu :P. Var sedan till IcaStenby och handlade där jag blev av med min plånbok på något konstigt vis. Jag frågade personalen och letade själv inne i affären - personalen var helt oengagerad och jag blev bemött som om "skyll dej själv". Har varit där och handlat ett antal gånger och inte blivit särskilt väl bemött samt alltid någon felstämpling i kassan så även denna gång :-( I alla fall letade jag och bad att få låna en tfnkatalog för att ringa polis samt spärra mitt visakort som låg i plånboken men någon sådan hade de inte att låna... Sedan hände något besynnerligt, precis när jag skulle ringa polisen för att göra en stöldanmälan ringer det från polisen. En kvinna hade lämnat in min plånbok på polisstationen och hon hade hittat den vi återvinningsstationen en bit bort från affären. Visakortet och allt annat var kvar i plånboken förutom drygt 220 kr. Till dig som tog min plånbok:
- Hoppas du får riktigt skoj för pengarna du tog och Tack för att du lämnade kvar allt det andra i plånboken och att du kastade den på marken och inte i en av återvinningskärlen!
Passade även på att göra en polisanmälan angående min skada på bilen. Någon har backat eller på något sätt gjort en buckla på min förardörr och det måste ha hänt här på koloniparkeringen. Ingen lackskada men en 30-40 cm lång intryckning av plåten. Tycker det är dålig stil att inte lämna någon lapp eller kontakta mig på något sätt...
Usch och fy, nu får det vara slut på tråkigheter och onödiga utgifter på ett tag.

Idag är det mulet med lite blått på himlen och just nu 19,1 grader i skuggan. Ska städa lite på tomten och köpa gardinringar som jag glömde igår - och så förstås Hålla Hårt i plånboken ;)

3 kommentarer: