Daniels rabarberchutney
2 kg rabarber
3 dl vatten
8 röda lökar
1 påse torkade aprikoser
8 chilipeppar
6 tsk ättikssprit
2 kg socker
6 msk curry
4 tsk ingefära
8 tsk salt
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarbern och vattnet. Häll i sockret. Mixa eller finhacka de övriga ingredienserna. Häll i allt i grytan med rabarberna och låt koka i ca 40 minuter. Häll upp i burkar. Låt svalna. Hållbarheten är låång. Supergod som den är till grillat kött - om man tycker den är för hot blandar man den med cremefraiche.
Jag delade på receptet och använde en 5-litersgryta :-) Det går också att använda frusna rabarber.
2 kg rabarber
3 dl vatten
8 röda lökar
1 påse torkade aprikoser
8 chilipeppar
6 tsk ättikssprit
2 kg socker
6 msk curry
4 tsk ingefära
8 tsk salt
Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarbern och vattnet. Häll i sockret. Mixa eller finhacka de övriga ingredienserna. Häll i allt i grytan med rabarberna och låt koka i ca 40 minuter. Häll upp i burkar. Låt svalna. Hållbarheten är låång. Supergod som den är till grillat kött - om man tycker den är för hot blandar man den med cremefraiche.
Jag delade på receptet och använde en 5-litersgryta :-) Det går också att använda frusna rabarber.
Ser riktigt gott ut! Jag gillar chutney till det mesta, särskilt med nötter till också. Tack för fint recept!
SvaraRaderaAnna, den här måste du göra :-)
SvaraRadera