25 juni 2012

Rabarber - Chutney

Daniels rabarberchutney

2 kg rabarber
3 dl vatten
8 röda lökar
1 påse torkade aprikoser
8 chilipeppar
6 tsk ättikssprit
2 kg socker
6 msk curry
4 tsk ingefära
8 tsk salt
 

Skär rabarbern i mindre bitar och lägg i en kastrull. Koka ihop rabarbern och vattnet. Häll i sockret. Mixa eller finhacka de övriga ingredienserna. Häll i allt i grytan med rabarberna och låt koka i ca 40 minuter. Häll upp i burkar. Låt svalna. Hållbarheten är låång. Supergod som den är till grillat kött  - om man tycker den är för hot blandar man den med cremefraiche.
Jag delade på receptet och använde en 5-litersgryta :-) Det går också att använda frusna rabarber.

2 kommentarer:

  1. Ser riktigt gott ut! Jag gillar chutney till det mesta, särskilt med nötter till också. Tack för fint recept!

    SvaraRadera
  2. Anna, den här måste du göra :-)

    SvaraRadera